NAJLEPSZA WŁOSKA KUCHNIA W SZCZECINIEFERRINA RISTORANTE

Na pierwszym piętrze Hotelu Silver czeka na Gości niepowtarzalna włoska Restauracja FERRINA. Nasza restauracja ma wiele twarzy, które sprawiają, że jest przede wszystkim niepowtarzalna.

Po pierwsze nowoczesne wnętrze, na które składa się między innymi bar w formie pierścieni o strukturze szczotkowanej stali. Jak również sportowe akcenty w postaci podświetlonych zdjęć bolidów Ferrari to nawiązanie do sportowego, a także ekskluzywnego charakteru całego hotelu. Przestronna, a przy tym kameralna sala z przeszkloną ścianą z widokiem na Silver Gokart Center zaspokoją wizualnie naszych Gości.

Dodatkowo restauracja proponuje Gościom przestrzeń idealną na przyjęcia w najlepszym wydaniu. Przy okrągłych dziesięcioosobowych stołach sala może pomieścić do 120 gości.

Po trzecie i co najistotniejsze restauracja Ferrina to przede wszystkim znakomita kuchnia. Nasza karta dań to zwieńczenie włoskiej sztuki kulinarnej w najlepszym wydaniu. Jesteśmy w stanie zaproponować dania przygotowane z mięsa zwierzęcego, jak i owoce morza oraz wszelakie kombinacje makaronowe.

Odkryj nasze menu

Grzegorz Jakubowskimiędzynarodowy szef kuchni

Młody, ambitny, lubiący wyzwania oraz niepoprawny optymista, talent kulinarny, podchodzący do gotowania z prawdziwą pasją.

Swoje doświadczenie budował odbywając staże  m.in. w Atelier Amaro pod okiem samego Mistrza Wojciecha Modesta Amaro jak również w jednej  z najlepszych restauracji w Norwegii – Credo oraz   Jossa mat og drikke.  Swoją przygodę z kuchnią włoską doskonalił podczas kursów  Autentycznej Kuchni Włoskiej Roberta Grandi.

Zdobywca wielu  nagród w dziedzinie gotowania m.in. dwukrotny zwycięzca konkursu podczas Kongresu Szefów Kuchni. Laureat konkursu Smaki Regionu. Uczestnik słynnego show kulinarnego MasterChef.

W swojej pracy lubi eksperymentować, łączyć polską, tradycyjną kuchnię z nowoczesnymi technikami. W pracy naszego Szefa Kuchni przejawia się jego pasja do kulinarnej sztuki i poszanowania produktów. Możliwość łączenia ze sobą smaków i tekstur daje mu niesamowitą przyjemność dzięki temu Nasza kuchnia, to sztuka, a Nasz Szef Kucharz, to prawdziwy artysta.

Przyjdź i spróbuj jednej z wielu specjalności Szefa Kuchni


GODZINY OTWARCIA

Śniadania

pon. – pt.: 6:30 – 10:00
weekend: 7:00 – 10:00

Restauracja

pon. – sb.: 13:00 – 23:00
niedziela: 13.00 – 21.30


REZERWACJE

Zapraszamy do rezerwacji
telefonicznie lub mailowo.

+48 91 44 12 500
sprzedaz@silverhotel.pl