NAJLEPSZA WŁOSKA KUCHNIA W SZCZECINIEFERRINA RISTORANTE

Na pierwszym piętrze Hotelu Silver zapraszamy do wyjątkowej włoskiej restauracji FERRINA. To miejsce o wielu obliczach, które czynią je jedynym w swoim rodzaju.

Pierwsze, co przyciąga uwagę, to nowoczesne wnętrze. Bar w formie pierścieni z szczotkowanej stali oraz sportowe akcenty, takie jak podświetlone zdjęcia bolidów Ferrari, tworzą atmosferę łączącą ekskluzywność z duchem sportowej rywalizacji, nawiązując tym samym do charakteru całego hotelu. Przestronna, a zarazem przytulna sala z przeszkloną ścianą oferuje niezapomniany widok na Silver Gokart Center, dostarczając naszym Gościom nie tylko uczty dla podniebienia, ale także dla oczu.

Restauracja FERRINA to również idealne miejsce na organizację niezapomnianych przyjęć. W eleganckiej sali, przy okrągłych, dziesięcioosobowych stołach, możemy ugościć do 110 osób, zapewniając niepowtarzalną atmosferę każdemu wydarzeniu.

Jednak to, co najważniejsze, to nasza wyśmienita kuchnia. Menu restauracji FERRINA to kwintesencja włoskiej sztuki kulinarnej. Oferujemy dania mięsne, owoce morza oraz różnorodne kompozycje makaronowe, które zadowolą nawet najbardziej wymagających smakoszy.

Odkryj nasze menu

Grzegorz Jakubowskimiędzynarodowy szef kuchni

Młody, ambitny, lubiący wyzwania oraz niepoprawny optymista, talent kulinarny, podchodzący do gotowania z prawdziwą pasją.

Swoje doświadczenie budował odbywając staże  m.in. w Atelier Amaro pod okiem samego Mistrza Wojciecha Modesta Amaro jak również w jednej  z najlepszych restauracji w Norwegii – Credo oraz   Jossa mat og drikke.  Swoją przygodę z kuchnią włoską doskonalił podczas kursów  Autentycznej Kuchni Włoskiej Roberta Grandi.

Zdobywca wielu  nagród w dziedzinie gotowania m.in. dwukrotny zwycięzca konkursu podczas Kongresu Szefów Kuchni. Laureat konkursu Smaki Regionu. Uczestnik słynnego show kulinarnego MasterChef.

W swojej pracy lubi eksperymentować, łączyć polską, tradycyjną kuchnię z nowoczesnymi technikami. W pracy naszego Szefa Kuchni przejawia się jego pasja do kulinarnej sztuki i poszanowania produktów. Możliwość łączenia ze sobą smaków i tekstur daje mu niesamowitą przyjemność dzięki temu Nasza kuchnia, to sztuka, a Nasz Szef Kucharz, to prawdziwy artysta.

Przyjdź i spróbuj jednej z wielu specjalności Szefa Kuchni


GODZINY OTWARCIA

Śniadania

pon. – pt.: 6:30 – 10:00
weekend: 7:00 – 10:00

Restauracja

pon. – sb.: 13:00 – 22.00
niedziela: 13.00 – 21.30


REZERWACJE

Zapraszamy do rezerwacji
telefonicznie lub mailowo.

+48 91 44 12 500
sprzedaz@silverhotel.pl

0

Twój koszyk